Het product is toegevoegd aan uw winkelmandje

Sluiten

/

Haynes

Haynes is een bedrijf dat handleidingen en onderhoudsboeken voor motorfietsen, crossmotoren, enduro, 4-wielers, auto's en brommers maakt. De handleidingen van Haynes zijn gemakkelijk te begrijpen met veel plaatjes, perfect voor zij die zelf sleutelen.


/

{{$productlist.vars.currentPage}} {{($productlist.vars.info.filteredCount / $productlist.vars.parameters.pageCount) | roundUp}}

  • 41
  • 123
  • Save

    Wat is Haynes?

    John Haynes schreef en publiceerde zijn eerste boek in 1956en beschreef hoe men een Austin 7 bouwt. Het eerste "echte" onderhoudsboek schreef Haynes enkele jaren later toen hij zijn dienstplicht vervulde bij de Royal Air Force in Aden. Een vriend van Haynes had een Austin-Healey Sprite gekocht die in een slechte staat verkeerde. Zij probeerde een BMC boek te gebruiken maar deze was veel te technisch en moeilijk te begrijpen. Haynes besloot toen dat zij de motor zelf uit elkaar zouden halen en een eigen handboek zouden schrijven. De motor werd bij Haynes in zijn appartement gesleept, uit elkaar gehaald en gefotografeerd. Van het eerste handboek werden 3000 exemplaren gemaakt en deze waren binnen 3 maanden uitverkocht. Sinds de oprichting van Haynes Publishing in 1960 zijn er miljoenen handboeken verkocht over de hele wereld. Vandaag de dag zijn er 300 Engelse onderhoudsboeken voor auto's en 130 voor motoren.