Het product is toegevoegd aan uw winkelmandje

Sluiten

/

Leatt

Leatt is sinds 2006 een leider in het vervaardigen van bescherming voor diverse actiesporten. De Leatt nekbrace beschermt tegen blessures die kunnen optreden wanneer het hoofd naar voren, achteruit of zijwaarts wordt geworpen. De bescherming voorkomt ook dat de ruggengraat ineengedrukt wordt.


/

{{$productlist.vars.currentPage}} {{($productlist.vars.info.filteredCount / $productlist.vars.parameters.pageCount) | roundUp}}

  • 41
  • 123
  • Save

    Wat is Leatt?

    Leatt produceert nekbeschermers en is opgericht door dokter Chris Leatt in Kaapstad, Zuid-Afrika. Chris Leatt werd geïnspireerd door een ongeval waarbij een man overleed aan verwondingen aan het hoofd na een enduro-ongeval. Leatts 4 jaar oude zoon was net begonnen met enduro toen Chris getuige was van het ongeval. Hij besloot om een nekbrace te ontwikkelen die nek- en letsel aan de ruggengraat zou voorkom. De eerste Leatt brace werd verkocht in Zuid-Afrika in 2004 en in 2006 in rest van de wereld. Vandaag de dag vervaardigd Leatt ook bescherming voor andere actiesporten zoals BMX, quads, skiën en mountainbiken. Door nieuw onderzoek, nieuwe experimenten en met de hulp van computersimulaties wordt de bescherming voortdurend verbeterd en geoptimaliseerd om nog beter de krachten op te nemen.